Final scene layout

One of the decisions we came to as a group was to create the final scene entirely in cut out with minimal digital elements. Emotionally and aesthetically this felt like a strong tone to end on. Stop motion animation of Dwayne’s real paper hands picking up a real image of his daughter and it being placed on a real background depicting a wall of pictures in his new home. It felt more authentic to portray this in a tangible way. I used the wallpaper from the autumn scene internal frame and cut a series of frames to overall depict a house silhouette which would transition into the Peter McVerry Trust house logo. I added a small oval frame above the door with a photo of the key from the front of the album. The images in the other frames are the only digital element in the scene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s